„Coliere“ cu cremă
Ingrediente
125 g făină
100 g unt (sau ulei)
250 ml apă
3 ouă
½ linguriţă sare
200 g frişcă
sirop de căpşuni
Preparare
Amesteci apa, untul, sarea şi le pui la fiert. Când dau în clocot, iei vasul deoparte, torni făina şi amesteci energic şi fără întrerupere până când aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Laşi la răcit. Când aluatul este aproape răcit, adaugi ouăle, unul câte unul şi amesteci până se încorporează perfect. Aluatul trebuie să fie moale, dar să nu curgă şi să-şi menţină forma când este aşezat în tavă. Introduci aluatul în poş şi modelezi cu ajutorul lui, pe o tavă neunsă, conturul unor inimi de mărimea unui măr. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, după care reduci focul la jumătate şi ai grijă să nu deschizi cuptorul în primele 20 de minute. Sunt gata după aproximativ 30 de minute, când îşi dublează volumul şi se rumenesc frumos, căpătând culoarea aurie. După ce se răcesc, tai inimioarele pe jumătate, le umpli cu frişcă amestecată cu sirop de căpşuni şi le serveşti celui drag.