Cornuleţe cu ceapă roşie şi bacon - Dragomir Zvezdana
Ultima actualizare:
Ingrediente:
900 g făină, 200 ml ulei, 500 ml lapte călduţ, 2 linguri zahăr, drojdie, unt, 50 g caşcaval, 200-250 g felii subţiri bacon afumat, 1 ceapă roşie.
Preparare
Pui drojdia în laptele puţin călduţ şi îndulcit. Cerni făina, pui sare, caşcaval ras, ceapa roşie rasă, maiaua şi uleiul.
Frămânţi bine şi pui aluatul la dospit până îşi dublează volumul. Pui aluatul dospit pe o planşetă, întinzi o foaie subţire şi o tai pătrăţele, pe care la rândul lor le tai în două (în diagonală) şi obţii nişte triunghiuri. Pe partea mai lată pui o bucăţică de unt, rulezi, înveleşti fiecare cornuleţ într-o felie de bacon, pui tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade. Ar trebui să iasă circa 40 bucăţi.