Cornuri moi cu dulceaţă - Antici Gabriela
Ingrediente:
550 g făină, 1 cub drojdie, 2 linguri miere, 300 ml lapte, 30 g unt, 1 linguriţă sare, 1 plic zahăr vanilat.
Umplutura: dulceaţă de căpşuni.
Pentru uns: 1 ou.
Preparare
Cernem făina iar în mijloc facem o gaură şi punem mierea, drojdia dizolvată în puţin lapte călduţ şi sarea. Amestecăm uşor şi treptat punem restul de lapte, iar apoi plicul de zahăr şi untul topit. Începem să frământăm o cocă nelipicioasă şi dăm la dospit până îşi dublează volumul.
Luăm apoi o bucată mare de cocă şi decupăm un cerc din el după care o secţionăm în triunghiuri iar în fiecare triunghi adăugăm dulceaţa (fiecare face ce dimensiune vrea la cornuri).
Începem să rulăm triunghiurile de la partea mai lată spre mijloc. Le aşezăm într-o tavă unsă cu ulei.
După ce i-am terminat îi ungem cu un ou bătut bine şi îi dăm la cuptor până se rumenesc frumos.