Cotlet cu os pe pat de legume - Monica Marton
Ingrediente necesare pentru două porţii:
400 de grame de cotlet de porc, cu oso ceapă marepatru roşii mari, coapte şi zemoaseun ardei capiaun ardei iute, micdoi morcovio jumătate de legătură de mărar verdeo jumătate de linguriţă de piper roşuun vârf de cuţit de turmericun vârf de cuţit de nucşoarăo linguriţă de sare
Preparare:
Tăiaţi carnea de porc în două bucăţi a câte 200 de grame fiecare.
Curăţati, spălaţi şi tocaţi grosier ceapa şi morcovii; spălaţi ardeii, roşiile şi mărarul. Eliminaţi cotorul din ardei şi îi tăiaţi fidelută; tocaţi roşiile pe care le decojiţi şi tăiaţi cubuleţe.
Puneţi toate legumele tocate (ceapa, ardeiul capia, ardeiul iute, roşiile, morcovii) într-o cratiţă la foc mic, amestecaţi un minut până legumele încep să lase zeamă, apoi adăugaţi carnea de porc şi sarea. Lăsaţi carnea să fiarbă, la foc mic, acoperită cu un capac, în acest suc de legume, aproximativ 40 de minute, amestecând periodic.
După 40 de minute, adăugaţi piper, turmeric, nucşoară şi amestecaţi toate ingredientele.
Lăsaţi compoziţia încă trei minute să povestească cu condimentele şi apoi opriţi focul şi adăugaţi mărarul tocat.
Poftă bună!