O reţetă gustoasă pe zi: Cozonac cu nuci şi ciocolată
Ingrediente
Pentru aluat
510 g făină
5 linguri unt
2 ouă
1 gălbenuş
150 g zahăr pudră
200 ml lapte
2 linguriţe drojdie uscată
1 praf sare
Pentru umplutură
100 g zahăr
3 linguri cacao
110 g unt
110 g ciocolată neagră
110 g ciocolată cu lapte
110 g nuci
Preparare
1. Pentru aluat, topeşti 1 linguriţă de zahăr şi drojdia uscată în laptele cald. Laşi amestecul 10 minute la loc cald. Ulterior, adaugi sarea şi făina cernută. La final, pui ouăle bătute cu zahărul pudră şi untul moale. Aluatul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald.
2. Pentru umplutură, pui ciocolata să se topească pe baie de aburi. Adaugi zahărul, untul, pudra de cacao şi nucile sfărâmate. Amestecul îl laşi să dea în clocot, apoi îl iei de pe foc şi îl ţii să se răcească pe
baie de aburi.
3. Dacă aluatul şi-a dublat volumul, îl poţi întinde pe masa presărată cu făină. Îl împarţi în două, iar fiecare parte o umpli cu crema de ciocolată cu nuci. Rulezi ambele bucăţi, apoi le împleteşti şi le aşezi într-o tavă tapetată. Înainte să dai cozonacul la cuptorul încins, îl ungi cu gălbenuşul bătut. Îl laşi să se coacă 50 de minute sau până când trece testul scobitorii.