Cremă de zahăr ars - rețeta originală
Cremă de zahăr ars - rețeta originală
Ingrediente pentru crema de zahăr ars:
8 ouă, 250 g zahăr pentru caramel, 150 g zahăr pentru ouă, 1 linguriţă extract de vanilie sau o păstaie de vanilie, 1l lapte.
Preparare cremă de zahăar ars
Bateţi ouăle (eu am bătut ouăle cu un tel dar puteţi folosi un mixer electric) ca pentru omletă apoi adăugaţi zahărul şi continuaţi să mixaţi 1-2 minute.Adăugaţi laptele şi mixaţi în continuare până ce compoziţia se omogenizează.Puneţi restul de zahăr într-o tigaie sau un vas termorezistent şi caramelizaţi zahărul pe aragaz sau în cuptor (varianta la cuptor durează mai mult). Când zahărul s-a topit şi capătă o culoare maronie, tapetaţi pereţii vasului cu sosul obţinut însă aveţi mare grijă căci în contact cu pielea poate provoca arsuri destul de grave.Turnaţi compoziţia de ouă peste sosul de caramel şi puneţi în cuptorul încins la 160C/325F/gaz 3 pentru 50-60 de minute sau până ce crema capătă o culoare aurie şi s-a pătruns complet. Răsturnaţi pe un platou sau o farfurie. Porţionaţi după preferinţă şi serviţi fierbinte sau rece, este la fel de delicioasă.