Cum alegi și gătești corect pastele
Pastele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume. Deși, la prima vedere, par a fi ușor de preparat, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a obține paste perfect gătite.
Sos în funcție de forma lor
Sunt 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi pastele: mărimea, forma și textura. Pastele mai mici, cum sunt tăițeii, sunt perfecte pentru supe și ciorbe, în timp ce macaroanele sau pastele scoici sunt recomandate pentru salate.
Pastele cu striații, cum sunt penelle ori ditalini, se potrivesc cu sosuri mai grase, cum sunt cele care conțin smântână, ulei de măsline sau brânză topită, în timp ce pastele lungi sau fine, de exemplu farfallele, spaghetele ori tagliatellele, sunt bune cu sos de roșii sau cu sos ragu.
Trucuri pentru paste perfecte
În primul rând, adaugă sare în apa în care fierb pastele. Nu te zgârci cu cantitatea adăugată, ci, dimpotrivă, apa trebuie să fie foarte sărată înainte să pui pastele. Acestea nu se sărează după ce au fiert, deoarece nu vor mai avea un gust la fel de bun. Evită să pui ulei în apă.
Chiar dacă va preveni lipirea pastelor, nici sosul nu se va prinde de ele. O altă greșeală des întâlnită la prepararea pastelor este folosirea unei cantități insuficiente de apă. De regulă, la 450 g de paste se folosesc 5 litri și jumătate de apă și se fierb într-o oală cât mai încăpătoare, deoarece acestea se umflă în timpul preparării.
Află pe Clicksanatate.ro cum se prepară pastele de casă!