Cum să faci un tort sub formă de om de zăpadă
Chiar dacă în calendar a început primăvara, vremea de afară ne face să ne dorim un ceai cald la gura sobei.
Ceaiul merge alături de o prăjitură bună şi ce desert mai amuzant şi mai potrivit cu zăpada putem prepara decât un tort sub formă de om de zăpadă? Prezentatoarea tv Ela Crăciun a descoperit o reţetă simplu de făcut. Ai nevoie de foi de ruladă, pe care le poţi prepara acasă ori cumpăra din comerţ, de 500 ml frişcă lichidă, 1 kg ciocolată albă şi neagră, stafide ori vişine şi nucă de cocos. Ca să prepari crema, încălzeşti frişca la 80 de grade şi topeşti ciocolata neagră în ea. Adaugi stafidele sau vişinele.
Laşi la răcit 30 de minute, apoi spumezi crema cu mixerul până se deschide la culoare. Pui un strat de blat, unul de cremă, mai laşi tortul la frigider 30 de minute. Apoi îl tai în 3 pătrate pe care le aşezi unul peste altul şi le tai pe rotund, ca să formezi un cerc. Modelezi suprafaţa ca să rezulte un bulgăre, iar din compoziţia rămasă după tăiere modelezi un bulgăre mai mic. Acoperi bulgării cu cremă de ciocolată, îi aşezi unul peste altul, iar peste ei torni glazura de ciocolată albă, topită în prealabil. Presară peste cei doi bulgări fulgi de cocos, până îi acoperi complet, le desenezi din ciocolată ochi şi nasturi, iar pe post de fular, nas şi căciulă foloseşte marţipan.