Desert cu spumă de cireşe - Roxi R.
Ingrediente:
15 pişcoturi, 200 ml frişcă lichidă, 2 linguri mascarpone, 200 g cireşe, 1 lingură zahăr pudră, 1 linguriţă zahăr pudră cu păstăi de vanilie, 1 linguriţă esenţă vanilie, 1 ceaşcă cafea preparată.
Mod de preparare:
Spălăm cireşele şi le lăsăm să se scurgă de apă. Scoatem sâmburii cam la 120 de grame, le punem în bleder şi le facem piure.Frişca rece o mixăm până devine spumă. Adăugăm mascarponele, zahărul pudră şi mixăm la viteză mică.Aromatizăm cu esenţa de vanilie şi zahărul cu păstăi de vanilie. La final încorporăm piureul de cireşe cu ajutorul unei linguri.Pregătim 6 cupe şi începem montarea desertului: rupem 6 pişcoturi pe jumătate, le trecem prin cafea (care trebuie să fie rece) şi aşezăm câte două bucăţi în cupe.Dăm drumul şi la 2-3 cireşe întregi, apoi punem un strat de cremă. Aşezăm iar pişcoturi trecute prin cafea, de data aceasta 3 bucăţi şi iar cremă. Decorăm cu cireşe şi dăm cupele la frigider pentru circa 30 de minute.