Escalop de viţel – Claudia Baban
Ingrediente escalop de viţel
6 felii muşchi de viţel –aproximativ 6oo g
200 g ciuperci din conservă
2 linguri făină
2 buc ceapă uscată
Un morcov
3 căţei de usturoi
Sare,piper,cimbru
Pastă iute de ardei
100 ml suc de roşii
Ulei de măsline
2 linguri smântână
Pătrunjel verde
Mod de preparare
Feliile de carne le-am condimentat, apoi le-am trecut prin făină.
Într-o tigaie am pus ulei de măsline şi am prăjit un căţel de usturoi. Am lăsat cât să aromatizeze uleiul,apoi l-am scos. Am prăjit apoi feliile de carne pe ambele părţi câteva minute,apoi le-am păstrat la cald. În uleiul din tigaie am pus ceapă tăiată,morcovul răzuit,ciupercile,iar după ce s-au călit puţin,sare şi pastă iute de ardei. Am transferat amestecul într-o cratiţă şi peste el am pus feliile de carne. Am acoperit cu apă şi am lăsat să fiarbă până când carnea s-a fiert aproape de tot. Mai amestecaţi din când în când în cratiţă. Am adăugat sucul de roşii,cimbrul şi usturoiul pisat. Am mai lăsat să fiarbă câteva minute,apoi am adăugat smântână şi la final pătrunjelul verde tocat. Ca să nu se brânzească smântână, am pus peste ea din sosul de carne fierbinte, am amestecat şi apoi am pus în cratiţă peste carne. Poftă bună !!!