Ghiveci de legume - Daniela Andrei
Ingrediente:
carne de pui (pulpe şi piept), 4-6 cartofi noi, o ceapă albă, 8 roşioare de grădină, un ardei gras verde, un ardei gras galben, un ardei gras roşu, 4 morcovi potriviţi, 2 bucăţi de păstârnac, 2 linguri cu ulei, 200 ml supă de legume, o legătură de ceapă verde, verdeţuri proaspete: pătrunjel şi mărar, 2 linguri cu bulion/pastă de roşii, câteva frunzuliţe de busuioc uscat, o crenguţă de cimbru, sare după gust, un praf de piper.
Mod de preparare
Carnea de pui o rumenim în cele două linguri cu ulei, pentru 15 minute aproximativ. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt, amestecând ocazional. Restul legumelor le tăiem în cuburi sau le feliem în bucăţi mai mari, le punem peste carne, adăugând ţi supa de legume, uniformizăm ingredientele, sărăm după gust şi fierbem înăbuşit pentru 60 de minute. Este de preferat ca din acest moment să nu se mai intervină, pentru a evita sfărâmarea legumelor. După ce legumele s-au pătruns bine, colorăm cu bulion/pastă de roşii, aromatizăm cu busuioc uscat (dacă aveţi proaspăt, verde, este de preferat să se adauge la sfârşit), presărăm piperul şi adăugăm crenguţa de cimbru împreună cu verdeţurile tocate mărunt. Se serveşte cald.
Poftă bună!