Gogoșari umpluți cu varză, murați în oțet. Cea mai simplă rețetă pentru conservele de iarnă

Ultima actualizare:

    Foto: delicatesa.ro
Foto: delicatesa.ro

Gogoșarii umpluți cu varză roșie sunt printre cele mai populare și gustoase murături și se potrivesc de minune cu orice fel de mâncare, în special asezonați cu o friptură de porc.

Mai mult, se face și repede și nu este deloc costisitoare. Este o rețetă de murături la îndemâna oricui.

Ingrediente:

20 gogoșari

2 kilograme varză

½ kilogram morcov

1 bucată țelină frunze+rădăcină

600 mililitri apă

400 mililitri oțet

30 grame sare

20 grame zahăr

1 foaie dafin

piper boabe

2 lingurițe muştar boabe

150 grame hrean.  

Mod de preparare: 

Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea (15 g/ 1 kg amestec) şi frunzele de ţelină tocate mărunt, dar nu uita să păstrezi câteva frunze tăiate. Se amestecă.

Gogoşarii se spală şi se îndepărtează cotoarele şi toate seminţele. Apoi se umplu cu amestecul de varză și se acoperă cu rondele de morcov sau ţelină. Se aranjează în borcane.

Se pune la fiert oţetul, apa, 10 g zahăr, 10 g sare, piperul boabe, foaia de dafin, frunzele de ţelină, boabele de muştar. În locul boabelor de muştar se poate folosi hrean, conform delicatesa.ro.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
love 8457762 1280 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
horoscop 4 august jpg
fericire  foto   Shutterstock jpg
Banner Astroloaga Andreea
image png
poza 3 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net