Guguluf cu ciocolată și mere
Ingrediente
200 g unt
250 g zahăr
250 ml lapte
4 ouă
500 g făină
1 zahăr vanilat
4 linguri cacao
1 praf de copt
2-3 mere
1 linguriţă scorţişoară
3 linguri de zahăr pentru mere
esenţă de rom
Pentru ornat
100 g ciocolată menaj
50 ml lapte
zahăr pudră
Preparare
Cureți de coajă merele și le dai prin răzătoare. Le pui într-un vas și adaugi zahăr. După ce și-au lăsat zeama, le scurgi bine. Amesteci untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Pui apoi treptat cele 4 ouă, laptele și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi, presari în ploaie cacaua și torni esența de rom. Adaugi merele rase, scorțișoara și amesteci. Ungi cu unt o formă de guguluf sau de tort și torni aluatul. Lași la cuptor, 40-45 de minute. Pentru ornat, topești în lapte ciocolata de menaj zdrobită și, după ce s-a răcit, o torni peste guguluf. Pudrezi cu zahăr și servești.