Îngheţată de pepene galben făcută în casă – Reţetă
A ieşit soarele, iar vara se apropie cu paşi repezi. E vremea perfectă pentru a savura o îngheţatată. Astăzi vom pregăti o îngheţată de pepene galben făcută în casă.
- 500 de grame de pepene galben curăţat de coajă şi seminţe
- 100 de grame de smântână lichidă pentru frişcă
- 150 de grame de iaurt
- 3 linguri de miere de salcâm
- zeamă de la 1/2 de lămâie
- opţional: 1 linguriţă de apă de flori de portocal
Îngheţată de pepene galben făcută în casă: MOD DE PREPARARE
Uite cum se prepară o îngheţată de pepene galben făcută în casă. Pepenele curăţat de samburi şi de coajă se taie cuburi care se pun într-un castron. Cuburile de pepene se fac piure fin cu ajutorul unui blender. Se adaugă peste piureul de pepene iaurtul, smântâna, mierea de albine sau zahăr după gust (dacă folosiţi zahăr, dizolvaţi-l complet în iaurt şi ţineţi cont că senzaţia de dulce este mult mai slabă în cazul alimentelor foarte reci), zeama de lămâie şi apă de flori de portocal.
Se omogenizează totul perfect şi asta va fi crema de baza pentru această îngheţată de pepene galben făcută în casă. Dacă folosiţi aparatul pentru îngheţată, crema se toarnă în vasul aparatului după ce motorul acestuia a fost pornit. Atenţie, vasul aparatului trebuie să fi stat măcar 12 ore la congelator. În timp de 20-25 de minute îngheţată va fi gata, în stadiul de semifredo, dacă doriţi o puteţi servi aşa. Dacă doriţi o îngheţată bine întărită, se toarnă crema semiîngheţată într-un castron sau o cutie cu capac şi se da la congelator jumătate de oră până la o oră, scrie retetecalamama.ro.
Dacă nu aveţi aparat de îngheţată, după ce aţi terminat crema, o turnaţi într-un castron cu capac şi daţi-o la congelator. La fiecare 30 de minute amestecaţi energic în vas (cu mixerul e foarte bine), acoperiţi bine şi daţi la congelator mai departe, până când îngheţată este făcută. Încă puţin şi această îngheţată de pepene galben făcută în casă va fi gata. Amestecările frecvente au rolul de a împiedică formarea cristalelor de gheaţă în compoziţie. După ce îngheţată s-a întărit bine, se poate degusta imediat sau se poate păstra în congelator până la o ocazie potrivită. Se aranjează în cupe bine răcite la frigider, alternând globurile de îngheţată cu cele de pepene galben. Poftă bună!