Inimioare cu lămâie - Ursan Anişoara
Ingrediente:
Pentru aluat: 150 g unt sau margarină, 100 g zahăr pudră, un albuş, 200 g făină, 60 g amidon de porumb, jumătate de linguriţă de praf de copt, o linguriţă coajă rasă de lămâie.
Pentru cremă: 200 ml lapte, 4 linguri de zahăr, 3 linguri cu griş, suc de la o jumătate de lămâie, o linguriţă coajă rasă de lămâie, 100 g unt sau margarină.
Decor: un gălbenuş, o lingură de apă rece, 2 linguri de zahăr.
Preparare
Se amestecă untul sau margarina moale, la temperatura camerei cu zahărul pudră şi albuşul, până se obţine o cremă omogenă. Se amestecă făina cerrnută cu amidonul şi praful de copt şi se încorporează în amestecul de mai sus. Se amestecă cu lingura la început apoi se frământă cu mâna pe o planşetă dată cu făină. Se înfăşoară într-o folie şi se dă 30 de minute la rece. Se frământă aluatul pe masa de lucru şi se întinde cu sucitorul într-o foaie groasă de circa 3 mm apoi se decupează cu o formă inimioare care se coc în tava tapetată cu hârtie pentru copt circa 10 minute la foc potrivit.
Pentru decor se amestecă gălbenuşul cu lingura de apă. Jumătate din inimioare se ung cu acest amestec şi se presară cu zahăr.
Se prepară crema fierbând laptele îndulcit cu zahăr şi cu grişul circa 8 minute de la primul clocot, amestecând continuu. Se dă de pe foc apoi se încorporează untul sau margarina, se adaugă linguriţa de coajă rasă şi sucul de lămâie.
Se ung cu cremă inimioarele nepresărate cu zahăr apoi se aşează celelalte inimioare şi se presează uşor.Se lasă să se înmoaie, de seara până a doua zi.