Lasagna cu varză
Ingrediente
1 ceapă
4 morcovi
500 g varză
sare
piper
unt (pentru uns)
500 g foi de lasagna
300 g caşcaval
1 linguriţă ulei
mărar tocat
Pentru sos
2 linguri făină
500 ml lapte
2 linguri brânză fărâmiţată (mai sărată)
1 lingură smântână
1 lingură unt
1 ou
Pentru decor
frunze de busuioc
seminţe de floarea-soarelui
Preparare
Cureţi de coajă şi toci ceapa, iar morcovii îi dai prin răzătoarea mare. Le sotezi în ulei circa 5 minute. Pui și varza tocată şi mai laşi pe foc 10 minute, apoi potriveşti la gust cu sare şi piper. Dai deoparte și adaugi mărarul. Pentru sos, pui făina într-o tigaie, peste care adaugi untul şi încorporezi. Dacă e nevoie mai pui unt. Torni laptele, amesteci cu smântâna şi cu brânza şi laşi să „bolborosească“ la foc mic. Dai la o parte şi lași să se răcorească. Apoi pui oul şi amesteci. Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Așezi primul strat într-o tavă unsă cu unt. Pui din compoziţia de varză. Apoi torni din compoziţia cu făină şi presari deasupra puţin caşcaval răzuit. Pui altă foaie de lasagna şi continui aşa, alternând straturile. Ultimul strat trebuie să fie de sos. Dai la copt 25 de minute, apoi presari caşcaval şi seminţe de floarea-soarelui. Mai laşi la cuptor încă un sfert de oră. O serveşti caldă. Ornezi, dacă vrei, cu frunze de busuioc.