Mere coapte cu ciocolată
Ultima actualizare:
Ingrediente
4 mere
100 g alune de pădure sau nucă
100 g stafide
100 g smochine
50 ml rom
1 linguriţă scorţişoară
Pentru topping
150 ml frişcă lichidă
150 g ciocolată neagră de menaj
Preparare
Tai capăcele la mere şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în rom 15 minute. Alunele sau nucile le mărunţeşti, iar smochinele le tai bucăţi mici.Amesteci alunele, stafidele şi smochinele cu scorţişoară şi cu acest amestec umpli merele. Le aşezi în tavă şi le coci circa 15-20 de minute.Frişca o amesteci cu ciocolata rasă şi o pui pe foc, amestecând continuu până se formează un sos gros. Laşi la răcit. Când merele sunt gata, le aşezi pe un platou şi torni peste ele toppingul de ciocolată.