Moviliţa cremoasă – Felicia Vanea
Blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
2 linguri făină
1 lingură cacao
1/2 plic de praf de copt
un vârf de sare
Crema:
1 plic de cremă de frişcă
500 ml lapte
3 linguri zahăr
200 g frişcă bătută
1 ciocolată amăruie răzuită
jumătăţi de piersici decojite, din compot
Mod de preparare:
Batem spumă albuşurile cu sarea şi zahărul, adăugăm pe rând câte un gălbenuş, iar la sfârşit, făina cu cacao şi praful de copt. Punem compoziţia într-o tavă rotundă (diametrul 24 cm) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la foc mic spre mediu, 30-35 minute. Când blatul s-a răcit, cu ajutorul unei linguriţe, scobim în interior uşor, lăsând o margine de 1cm. Firimiturile scoase le punem într-o farfurie.
Cremă:
Praful de budincă îl preparam conform instrucţiunilor de pe plic. Când s-a răcit crema, adăugăm frişcă bătută şi ciocolată rasă. Blatul îl insiropam cu sirop din compot, aşezăm în interiorul blatului jumătăţile decojite de piersici, peste ele aşezăm crema în formă de moviliţă şi la final presăram firimiturile din farfurie. Eu am pus ca şi decor inimioare de zahăr.