Musaca de cartofi şi carne tocată – Roxana Mihăică
Ultima actualizare:
Ingrediente
1/2 kg carne tocată de vită
5-6 cartofi mari
3 cepe mari
2 roşii
cimbru
busuioc
un borcan bulion
1 morcov
1 ţelină
sare
piper
unt
Mod de preparare
Am fiert cartofii în coajă (după ce i-am spălat în prealabil) şi i-am lăsat la răcit. I-am curăţat de coajă. Compoziţia de carne am pregătită-o astfel: ceapa, morcovul, ţelina şi bulionul se călesc în puţin ulei, după care se pune apă cât cuprinde să fiarbă, între timp se pune şi carnea tocată şi se lasă să scadă până când legumele şi carnea s-au făcut complet. Se condimentează cu sare piper, cimbru şi busuioc. Am luat un vas yena şi l-am uns cu unt, am ras un rând de cartofi fierţi, am pus un rând de carne şi tot aşa până se termină toată compoziţia. Se bagă la cuptor şi se lasă aproximativ 25-30 min. Poftă bună!