Negresă cu mascarpone - Carmen Nadaban
Ingrediente:
Pentru blat: 9 ouă, 375 g ciocolată cu lapte, 375 g unt, 240 g făină, 450 g zahăr, praf de copt.
Pentru cremă: 3 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 400 g mascarpone, esenţă de vanilie, 1 plic gelatină, 400 ml frişcă.
Preparare
Topim ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi, iar separat mixăm ouăle cu zahărul până devine ca o spumă. Când ciocolata şi untul s-au topit, amestecăm bine şi lăsăm să se răcorească cât să nu fie fierbinte, după care adăugăm aceasta peste ouă şi mixăm. Adăugăm treptat făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit (180 grade) maxim 30 minute.Când blatul este gata lăsăm să se răcească complet. Gelatina o preparăm conform instrucţiunilor de pe plic. Mixăm gălbenuşurile cu zahărul şi adăugăm treptat mascarpone şi esenţa de vamilie şi amestecăm bine. Când e gata adăugăm gelatina şi punem crema la rece cca 3 ore. După trei ore mixăm frişca şi când e gata adăugăm încet crema de brânză şi mixăm. Crema o punem peste blat şi radem ciocolata.