Nu se mai chinuie cu diete
După ce a încercat tot felul de diete, s-a chinuit impunându-şi reguli şi restricţii, Elena de la Mandinga a ajuns la concluzia că organismul ei funcţionează cel mai bine dacă îi dă de toate. Are grijă doar să mănânce sănătos şi să nu facă excese. Programul meselor ei este destul de neobişnuit.
Pentru Elena Ionescu, prima masă a zilei este cea mai consistentă. „Eu îi zic «marele dejun», nu «micul dejun», pentru că mănânc şi ciorbă, şi felul doi şi desert. E cu de toate – carne, garnitură, prăjituri... Îmi permit să-mi bat joc. Este drept că această masă o iau după ora 12.00, pentru că eu mă trezesc mai târziu”, mărturiseşte Elena.
Să nu vă imaginaţi că îşi găteşte ea toate aceste bunătăţi. Nu are timp şi nici plăcere. Elena mănâncă doar la restaurant. „Am nişte prietene care stau în jurul blocului meu şi cu ele mai merg, depinde cum ne sincronizăm”, explică ea. După masa de prânz-dimineaţă merge la sală, iar următoarea masă este abia cina, unde mănâncă o friptură sau un grătar şi multe fructe. „Ultima masă e undeva pe la 19.00-21.00, dar se întâmplă să mănânc şi târziu în noapte dacă în seara respectivă am concert şi mă culc la 5 dimineaţa”.
Elena s-a obişnuit cu acest regim alimentar, mâncând de toate, fără restricţii. Până recent a încercat tot felul de diete şi a ajuns la concluzia că cel mai bine e să-i dea organismului din toate. „Dacă îmi impun restricţii la ceva, după terminarea dietei pun de două ori mai multe kilograme decât am pierdut. Aşa că mai bine mănânc eu tot ce vreau, fără să fac excese. Evident, aleg mâncarea sănătoasă. Pe la fast-food n-am mai dat de 5-6 ani”, mai spune artista.
E momentan singură şi nu găteşte mare lucru
Băieţi, atenţie! Momentan, frumoasa Elena de la Mandinga este singură. Aşa că îşi permite să nu gătească decât la zile mari. „Ştiu să gătesc, dar nu fac mai mult de o omletă sau o carne la cuptor. Nu mă pasionează şi mi se pare timp pierdut. Mai ales să stau să gătesc singură, pentru mine, mi se pare prea mult. Îmi permit să mă duc la restaurant, să-mi aleg în fiecare zi altceva”, mărturiseşte vedeta. Cea mai mare fericire este atunci când vine mama ei la Bucureşti (n.r. locuieşte în Caracal) şi îi găteşte. Sau când îi trimite pachet, o dată pe lună, cu mâncarea ei preferată, inclusiv prăjituri făcute în casă.
Salata cu de toate, preferata ei
Elena îşi mai pregăteşte acasă câte o salată, însă una completă, cu proteine, acizi graşi omega 3/6, vitamine şi minerale.
A avut nevoie de: 6 creveţi, un avocado, două roşii, o lămâie mică, o lingură de smântână, o jumătate de ardei gras, 50 ml ulei de măsline, 2-3 fire de ceapă verde, 50 g măsline albe şi negre, 3 crenguţe pătrunjel, 100 g ciuperci, sare şi piper.
Mod de preparare: ciupercile spălate şi curăţate se taie cubuleţe şi se pun la prăjit în puţin ulei de măsline. Când se înmoaie, se dau de-o parte, se adaugă sare, piper şi smântână. Se fierb apoi creveţii, se curăţă. Restul legumelor se taie în bucăţele, se stropesc cu lămâie şi se ornează pe farfurie împreună cu ciupercile şi creveţii.