O reţetă gustoasă pe zi: Bezele cu frişcă și mandarine
Ultima actualizare:
Ingrediente:
7 albuşuri, 500 g zahăr pudră, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 400 g smântână pentru frişcă, 2-3 linguri zahăr, 4-5 mandarine foliate.
Preparare:
Combini albuşurile cu zahărul pudră şi aşezi vasul pe foc. Amesteci să se topească zahărul, dai vasul deoparte şi mixezi până când obţii o spumă tare. Încorporezi zahărul vanilat şi, cu un poş faci forme într-o tavă în care ai aşezat hârtie de copt. Coci bezelele aproximativ 2 ore, cu uşa cuptorului întredeschisă. Le scoţi şi le laşi la răcit. Baţi frişca cu zahărul până când obţii o cremă tare, apoi întinzi puţin din ea pe o bezea, aşezi câte o feliuţă de mandarină şi acoperi cu o altă bezea. Procedezi astfel până când termini ingredientele.