O reţetă gustoasă pe zi: Brioşe cu seminţe
Ultima actualizare:
Ingrediente
250 g făină
150 g zahăr
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 ou
75 g iaurt
200 g piure de dovleac
50 g unt topit
100 g miez semințe de dovleac
Preparare
Amesteci făina cu zahărul, praful de copt și scorțișoara. Separat, amesteci piureul de dovleac cu oul, untul topit și iaurtul. Omogenizezi cele două compoziții. La final, adaugi miezul de semințe de dovleac.
Ungi cu unt formele de brioșe și le umpli 1/3 cu aluatul obținut. Le dai la cuptorul încins aproximativ 25 de minute.
Piureul de dovleac pentru prăjituri îl poţi prepara în mai multe feluri. Scoţi miezul şi îl mixezi sau îl dai prin răzătoare, după care îl căleşti în una-două linguri de ulei, îl fierbi sau îl coci în cuptorul încins.