O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu glazură de ciocolată
Ingrediente
240 g făină
175 g unt
175 g zahăr
175 g stafide
3 ouă
½ linguriță praf de copt
1 praf sare
Pentru glazură
300 g ciocolată neagră
150 g ciocolată albă
200 g unt
Preparare
1. Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, și continui să bați până devin toate ingredientele o cremă densă. Presari stafidele, amesteci, apoi torni făina în ploaie. La final, pui praful de copt și sarea. Aluatul obținut îl torni într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit o oră sau chiar o oră și jumătate, până trece testul scobitorii.
2. Între timp, pregătești glazura. Topești pe baie de aburi cele două tipuri de ciocolată, în două vase diferite. Când au devenit lichide, le amesteci pe fiecare în parte cu câte 100 g de unt moale.
3. După ce scoți checul din cuptor, îl lași să se răcească, apoi îl acoperi cu glazura de ciocolată neagră. Deasupra adaugi glazura de ciocolată albă. Dai checul la frigider o oră înainte să îl servești.