O reţetă gustoasă pe zi: Chiftele de orez
Ultima actualizare:
Ingrediente:
500 g orez, 1,5 l apă, sare, piper, 200 g caşcaval de post, dat prin răzătoare, 4 cepe potrivite, ulei, 1-2 linguri făină, 100 g pesmet.
Preparare:
Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Îl scurgi bine şi îl laşi să se răcească. Amesteci într-un vas orezul cu caşcavalul ras, ceapa tăiată mărunt, făina şi o lingură de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia. Cu mâinile umezite, formezi chiftelele şi le dai prin pesmet. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc potrivit, şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi. Le serveşti calde, dacă vrei, cu legume sotate.