O reţetă gustoasă pe zi: Cremşnit
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 pachet foi de cremşnit
4 gălbenuşuri
1 l lapte
250 g zahăr
100 g amidon
1 praf de sare
1 lingură esenţă de vanilie
50 g unt
zahăr pudră, pentru decor
Preparare
1. Încălzeşti laptele. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, până capătă o consistenţă spumoasă. Încorporezi amidonul şi amesteci să se omogenizeze. Pui o cană de lapte în compoziţie şi freci energic. Încorporezi crema de gălbenuşuri în lapte şi amesteci, pe foc mic, până ce budinca se îngroaşă. Dai deoparte, adaugi untul şi esenţa de vanilie şi laşi puţin la răcorit.
2. Pui într-o tavă cu hârtie de copt o foaie de cremşnit, întinzi jumătate din cremă, a doua foaie, restul de cremă şi ultima foaie. Dai prăjitura la rece peste noapte, o scoţi din tavă şi o pudrezi cu zahăr.