O reţetă gustoasă pe zi: Cuiburi cu sos de ciuperci
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 300 g spaghete de porumb
- Pentru sos
- 200 g piept de pui
- 200 g ciuperci
- 200 g fasole verde
- 200 g smântână
- 1 lingură făină
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 roşii cherry şi mărar pentru decor
- 2 căţei de usturoi
Preparare
Speli ciupercile şi le tai. Fasolea o tai bucăţi, iar pieptul, cubuleţe. Rumeneşti carnea în ulei, adaugi ciupercile, fasolea verde, usturoiul tăiat felii şi puţină apă.Le căleşti 15 minute, după care torni smântâna amestecată cu făina, dai sosul în câteva clocote şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, le treci sub jet de apă rece şi le amesteci cu puţin ulei. Formezi cu furculiţa trei „cuiburi” de paste de porumb pe un platou şi torni sosul. Presari mărar tocat, puţin piper măcinat şi decorezi cu roşiile cherry tăiate în patru.