O reţetă gustoasă pe zi: Friptură aromată
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 1 kg spată de vită
- 1 kg morcovi
- 2 cepe albe
- 1 ardei roşu
- 1 ardei verde
- 1 cub de supă de vită
- 4 linguri chimen
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- pătrunjel pentru servit
Preparare
Tai ceapa mai mare, speli şi usuci carnea şi o tăvăleşti prin seminţe de chimen măcinate.Încălzeşti uleiul într-o cratiţă cu fundul gros, rumeneşti carnea până devine albă, torni o ceaşcă de supă de vită şi laşi să scadă puţin, la foc iute.Torni restul supei, pui sare şi piper. Acoperi şi fierbi la foc mic 2 ore, amestecând din când în când. Cu vreo 20 de minute înainte de a termina să fiarbă, adaugi ceapa, morcovii şi ardeii.Serveşti carnea pe un platou, torni sosul deasupra şi decorezi cu pătrunjel.