O reţetă gustoasă pe zi: Friptură de viţel la cuptor
Ultima actualizare:
Ingrediente
700 g carne de vițel (pulpă sau antricot)
400 ml vin roșu demidulce
ulei
coriandru
cimbru
sare
piper
1 vânătă
2 ardei grași
1 dovlecel
2 morcovi
5-6 căței usturoi
Preparare
1. Speli bine carnea, o cureți de pielițe și o tai felii groase de 1-2 cm. Le așezi pe un fund de lemn și le presari cu sare, piper, cimbru și coriandru, pe ambele părţi. Încingi puțin ulei într-o tigaie adâncă și rumenești carnea pe care o împănezi cu morcovi cubuleţe.
Cureți legumele și le tai în bucăți destul de mari. Le stropești cu ulei, potrivești de sare și piper și le așezi într-un vas termorezistent uns. Așezi feliile de carne, torni vinul și dai la cuptor, 40 de minute sau până se rumenește frumos carnea.