O reţetă gustoasă pe zi: Învârtită
Ingrediente
500 g făină
3 linguri ulei
drojdie proaspătă cât ½ de nucă
1 praf de sare
1 ceaşcă apă caldă
Pentru umplutură
50 g unt
100 g nucă
50 g stafide
zahăr pudră, pentru decor
rom
Preparare
1. Pui făina pe planşetă, faci o adâncitură în centru şi adaugi uleiul. Separat, omogenizezi drojdia cu sarea şi apa, apoi încorporezi amestecul de drojdie în făină. Amesteci totul cu o lingură, apoi frămânţi până când aluatul începe să se prindă. Dacă mai e nevoie, mai pui puţină apă caldă, până obţii un aluat moale. După ce-l frămânţi bine, îl laşi, acoperit, într-un loc cald.
2. Ții stafidele în rom. Împarţi aluatul în trei şi întinzi foi potrivit de groase. Ungi fiecare foaie cu unt topit, o presari cu nucă zdrobită şi cu stafidele bine scurse. Le aşezi una peste cealaltă şi rulezi foile cât
mai strâns.
3. Pui rulada într-o tavă tapetată şi o ungi cu unt topit. O laşi la cuptor până se rumeneşte, apoi o pudrezi cu zahăr.