O reţetă gustoasă pe zi: Învârtita cu nucă şi cacao
Ingrediente
1 aluat foitaj
300 g nucă măcintă
120 g zahăr
5 albușuri
2-3 linguri cacao
1 esență de rom
1 esență de vanilie
1 praf de sare
Pentru decor
150 g zahăr pudră
200 ml zeamă de lămâie
Preparare
1. Bați albușurile spumă cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul și mixezi până se topește. Pui într-un bol nuca măcinată (păstrezi puțin și pentru decor), adaugi cacaua, apoi esența de vanilie și cea de rom. Încorporezi ușor în compoziție albușurile bătute spumă.
2. Întinzi foitajul pe masă și tai în trei fâșii pe lung. Adaugi compoziția de cacao în fiecare fâșie, după
care unești marginile foitajului, formând un rulou. Încingi cuptorul.
3. Pui rulourile de foitaj într-o tavă rotundă și tapetată, unul în continuarea celuilalt, astfel încât să formezi o spirală. Dai tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute, până se rumenește.
4. Pentru glazură, pui zeama de lămâie și zahărul pudră într-un bol, apoi amesteci rapid până obții un sirop mai gros, albicios. Torni glazura peste prăjitură după ce o scoți din cuptor și o presari cu nucă măcinată.