O reţetă gustoasă pe zi: Miniprăjituri cu lămâie şi gem
Ingrediente:
250 g smântână, 250 g zahăr, 200 g unt moale, 3 ouă, 480 g făină, 2 lămâi, 2 linguriţe rase praf de copt, 1 praf de sare;
Pentru umplutură:
300 g gem de căpşuni; Pentru glazură: 200 g zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie.
Preparare:
Pentru a prepara blatul, amesteci smântâna cu praful de copt şi laşi amestecul deoparte. Separat, baţi untul cu zahărul până obţii o cremă pufoasă. Pui ouăle pe rând şi continui să mixezi. Adaugi zeama şi coaja de la cele două lămâi, smântâna amestecată cu praful de copt, făina şi sarea. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele. Aluatul obţinut îl torni în 5 forme de minichecuri pe care le dai la cuptorul preîncălzit la 180°C 45 de minute, până când blaturile trec testul scobitorii. Între timp, pregăteşti glazura. Peste zeama de lămâie torni treptat zahărul pudră şi amesteci continuu până obţii o pastă albă, cremoasă. Tai în 3 părţi egale blaturile de minichecuri şi ungi fiecare bucată de blat cu gem de căpşuni, apoi le îmbraci pe fiecare în glazura de lămâie.