O reţetă gustoasă pe zi: Minitarte cu pere
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
75 g zahăr
125 g unt/margarină
2-3 linguri apă carbogazoasă
Pentru umplutură
2 ouă
3-4 linguri zahăr
2 linguri făină
un plic zahăr vanilat
8 pere mari
zeama de la ½ de lămâie
2 pliculeţe de gelatină
Preparare
Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă făina cernută şi lingurile de apă carbogazoasă. Frământă până obţii un aluat omogen şi potrivit de moale. Acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l la rece cel puţin 15 minute.Între timp, încălzeşte cuptorul şi tapetează formele cu unt şi cu făină. Curăţă perele, taie-le în jumătăţi şi scoate-le mijlocul tare cu seminţe, apoi taie-le în felii şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.Separă albuşurile de gălbenuşuri şi bate albuşurile cu zahărul, până obţii o spumă tare. Adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina, amestecând continuu.Scoate aluatul din frigider, întinde o foaie subţire şi taie-o în pătrate. Pune bucăţile de aluat în forme, apasă-le uşor cu degetele şi taie marginile. R epartizează crema în fiecare formă şi aşază deasupra feliile de pară.Pune formele pe tavă şi bagăle în cuptor aproximativ 15- 20 de minute. La final, pune deasupra gelatina topită.