O reţetă gustoasă pe zi: Musaca
Ultima actualizare:
Ingrediente
2 cepe
1 ardei gras verde
1 vânătă
1 ardei gras roşu
1 gulie
5 linguri ulei
sare
piper
100 g orez
4 cartofi
1 căpăţână usturoi
4 roşii
Preparare
1. Speli legumele şi mărunţeşti cepele, tai fâşii ardeii şi gulia cubuleţe. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, adaugi ardeii, apoi gulia.
2. După 5 minute, pui vânăta tăiată cubuleţe, sare, piper, orezul şi o jumătate de cană cu apă clocotită. Laşi 10 minute pe foc, apoi stingi focul.
3. Cureţi şi tai cartofii rondele. Într-un vas, pui 3 linguri de ulei şi îmbraci fundul cu feliile de cartofi.
4. Peste rondelele de cartofi, torni compoziţia în care ai pus şi usturoi feliat, aşezi deasupra rondele de roşii şi dai totul la cuptor 30 de minute.