O reţetă gustoasă pe zi: Orez cu legume
Ultima actualizare:
Ingrediente
250 g orez
1 ceapă
200 g suc de roşii
2 roşii
1-2 morcovi
200 g mazăre
½ legătură de pătrunjel
½ linguriţă cimbru
2 căţei de usturoi
3 linguri vin alb sec
sare
piper
ulei
Preparare
1. Speli în mai multe ape orezul şi-l laşi la înmuiat 20 de minute, după care îl scurgi.
2. Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, le speli, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei, la foc potrivit. Adaugi orezul şi apă fiartă, mazărea apoi vinul alb şi laşi să fiarbă toate împreună. Condimentezi cu sare, piper şi cimbru.
4. La sfârşit, când este gata, adaugi sucul de roşii sau roşiile mărunţite şi dai la cuptor 10-15 minute. Serveşti cu pătrunjel proaspăt.