O rețetă gustoasă pe zi: Pandișpan cu cremă de iaurt
Ingrediente:
Pentru blat: 7 ouă, 210 g zahăr, 210 g făină, 1 praf de sare, coaja rasă de la 1 portocală, 150 ml suc de portocale; Pentru cremă: sucul de la 1 portocală, ¾ apă caldă dintr-un pahar, 2 linguri miere, 400 g iaurt grecesc, 1 ½ lingurițe gelatină.
Preparare:
Pentru a pregăti pandișpanul, bați ouăle cu zahărul și sarea 20 de minute, până când amestecul își triplează volumul și devine o cremă albă. Adaugi, treptat, făina cernută împreună cu coaja de portocală și amesteci ușor cu o spatulă, de sus în jos. Torni aluatul într- o tavă tapetată și dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20-25 de minute, timp în care nu deschizi ușa cuptorului. Lași pandișpanul să se răcească 10 minute în cuptorul încins, apoi îl pui pe un grătar. Însiropezi pandișpanul cu sucul de portocale. Pentru crema de iaurt, încălzești sucul de portocală și-l amesteci cu mierea astfel încât să obții un sirop. Separat, dizolvi gelatina în apa caldă și o lași să se înmoaie aproximativ o oră. După aceea o pui pe foc și adaugi siropul de portocale, amestecând continuu. Când gelatina începe să se întărească, oprești focul. Trebuie să ai grijă ca amestecul să nu fiarbă. După ce compoziția cu gelatină s-a mai răcit puțin, o încorporezi în iaurt. Torni crema peste pandișpanul răcit complet și îl dai la frigider 4 ore.