O reţetă gustoasă pe zi: Pilaf de primăvară
Ingrediente
- 500 g spanac
- 200 g orez cu bobul lung special pentru pilaf
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri mărar verde tocat fin
- nucşoară rasă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Preparare
Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt în ulei bine încins până se înmoaie. Adaugi orezul spălat şi bine scurs şi continui călirea încă 2-3 minute, amestecând permanent.Adaugi treptat câte o mână de spanac spălat şi rupt cu mâna, aşteptând de fiecare dată să se înmoaie şi să scadă în volum înainte de a adăuga altă porţie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.Adaugi o cană cu apă, acoperi vasul şi laşi să fiarbă 30 de minute. Din când în când adaugi apă caldă, astfel încât compoziţia să fie moale.Adaugi mărarul tocat, nucşoara şi laşi să fiarbă 10 minute, având grijă ca spanacul să rămână cremos. La final, adaugi uleiul rămas şi zeama de lămâie, amesteci uşor şi răstorni orezul pe un platou. Îl serveşti cald, presărat cu parmezan ras.