O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu nuci
Ingrediente
Pentru aluat
200 g unt
600 g făină
100 g zahăr pudră
3 ouă
1 linguriță praf de copt
Pentru umplutură
2 kg pere
50 g unt
1 praf scorțișoară
zahăr, după gust
50 g miez de nucă
scorțișoară, pentru decor
Preparare
1. Topești untul pe baie de aburi și îl lași la răcorit. Cerni făina, torni untul și omogenizezi. Adaugi zahărul pudră, ouăle și praful de copt. Frămânți până obții un aluat moale, nelipicios și pufos. Îl dai la rece aproximativ 1 oră.
2. Presari făină pe blatul de lucru, împarți aluatul în două și întinzi foile. Pentru umplutură, razi perele, fără coajă, cotoare și sâmburi şi adaugi zahăr după gust. Le călești, la foc potrivit, în unt. Le ții pe foc până când scade zeama și perele se caramelizează ușor. Le dai deoparte, le ții la răcorit și le amesteci
cu scorțișoara și miejii de nuci zdrobiți.
3. Tapetezi o tavă, așezi o foaie de aluat, având grijă să îmbraci și pereții, și pui umplutura. Nivelezi și acoperi cu cealaltă foaie. Dai la cuptorul încins până când plăcinta se rumenește frumos. O servești
presărată cu scorțișoară.