O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitura cu bezea şi coacăze
Ultima actualizare:
Ingrediente
300 g făină
300 g zahăr
4 ouă
250 ml lapte
100 ml ulei
1 praf de copt
1 zahăr vanilat
300 g coacăze roșii
Preparare
1. Decongelezi coacăzele și le lași la scurs.
2. Separi gălbenușurile de albușuri. Freci gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până când devin o spumă. Amesteci făina cu praful de copt, zahărul vanilat și încorporezi, alternativ, făina, laptele și uleiul. Mixezi bine ca să obții o compoziție omogenă, o torni într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul
încins până când se coace jumătate.
3. O scoți, așezi coacăzele, torni albușurile bătute spumă tare cu restul de zahăr și nivelezi. Dai tava la cuptor până când se rumenește bezeaua.