O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu brânză fără coacere
Ingrediente
Pentru blat
350 g biscuiți digestivi
150 g unt
Pentru cremă
1 kg brânză fină de vaci
400 g smântână pentru frișcă
200 g căpșuni
200 g zahăr pudră
10 g gelatină
1 plic zahăr vanilat
Preparare
1. Dai biscuiții prin blender până devin făină, apoi îi amesteci cu untul până se încorporează. Torni compoziția într-o formă tapetată cu pereții înalți, apeși cu degetele blatul de biscuiți până devine bine legat, apoi o dai la frigider.
2. Între timp, prepari crema. Mixezi brânza cu smântâna și cu zahărul pudră şi cel vanilat, până acesta se
topește. Adaugi căpșunile date prin blender în prealabil. Înmoi gelatina în două linguri cu apă, aproximativ trei minute, apoi o topești pe baie de aburi, amestecând continuu, având grijă să nu atingă punctul de fierbere, pentru că-și pierde proprietățile. Torni gelatina lichidă peste crema de brânză, apoi întreaga compoziție o așezi peste blatul de biscuiți. Dai prăjitura la frigider trei ore înainte de a o servi.