Jamie Oliver te învață cum să pregătești acasă cel mai delicios smash burger. Cu această rețetă îți vei impresiona apropiații

Weekendul este momentul ideal pentru mesele alături de familie și prieteni, iar dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi, rețeta de smash burger a lui Jamie Oliver este o alegere excelentă.

Rețeta de smash burger a lui Jamie Oliver / foto: Shutterstock
Rețeta de smash burger a lui Jamie Oliver / foto: Shutterstock

Se spune că smash burger (sau burger presat/zdrobit) este mai bun decât cel clasic, deoarece, prin tehnica „smash” (aplatizarea chiftelei), carnea este presată pe o plită foarte bine încinsă, formând o crustă aurie și crocantă la exterior, în timp ce interiorul rămâne suculent și plin de savoare. Iar dacă ai căzut pradă tentației de a-l încerca, cine altcineva să te ghideze mai bine decât maestrul Jamie Oliver?

Cum pregătești simplu și rapid un smash burger delicios

În cartea „Simply Jamie: Fast & Simple Food”, Jamie Oliver a descris în detaliu rețeta unui smash burger delicios. În plus, pregătirea acestuia durează cel mult 15 minute!

Ingrediente de bază

- 1 ceapă mică

- 1 lingura ulei de masline

- 125 g carne tocată de vită de bună calitate

- 1 linguriță condimente amestec de condimente cajun (curcuma, chimion, coriandru, schinduf, pătrunjel, chilli, usturoi, fenicul, boia dulce , usturoi, chilli, chimion, ghimbir, cardamom, scorțișoară)

- Piper negru

- 1 chiflă de burger

- 1 lingură generoasă de ketchup de roșii

- 2 castraveți murați mici

- 1/2 lingură generoasă de muștar american

- 1 roșie

- 1 mână frunze de salată

Cum îl pregătești

Pasul 1: Taie ceapa în rondele foarte subțiri, apoi separă rondelele și pune-le într-o tigaie mare antiaderentă, împreună cu uleiul de măsline. Lasă-le la gătit câteva minute, amestecând regulat, apoi mută ceapa într-o parte a tigăii.

Pasul 2: Modelează carnea tocată într-o chiftea plată, cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Pune chifteaua în tigaie, apoi adaugă piper negru și condiment cajun, după gust.

Pasul 3: Pune inelele de ceapă gătite peste chiftea, iar cu o spatulă (sau o presă), presează ferm ceapa peste carne.

Pasul 4: Gătește burgerul aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când devine rumen și bine făcut. Între timp, taie chifla în jumătate și prăjește-o ușor în tigaie, timp de 1 minut, până devine aurie.

Pasul 5: Pune ketchup pe partea de jos a chiflei. Așază carnea deasupra, apoi adaugă 1 felie de castravete. Adaugă muștar și acoperă cu partea superioară a chiflei.

Pasul 6: Taie roșia și celălalt castravete pentru a le servi alături, împreună cu salata. De asemenea, poți adăuga toate ingredientele direct în burger. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
Norma Williams, foto Instagram jpg
horoscop jpg
food 3273519 1280 jpg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
1744726306 1Iof jpg
image png
anxietate trezire somn 646 320 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net