Jamie Oliver te învață cum să pregătești acasă cel mai delicios smash burger. Cu această rețetă îți vei impresiona apropiații
Weekendul este momentul ideal pentru mesele alături de familie și prieteni, iar dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi, rețeta de smash burger a lui Jamie Oliver este o alegere excelentă.

Se spune că smash burger (sau burger presat/zdrobit) este mai bun decât cel clasic, deoarece, prin tehnica „smash” (aplatizarea chiftelei), carnea este presată pe o plită foarte bine încinsă, formând o crustă aurie și crocantă la exterior, în timp ce interiorul rămâne suculent și plin de savoare. Iar dacă ai căzut pradă tentației de a-l încerca, cine altcineva să te ghideze mai bine decât maestrul Jamie Oliver?
Cum pregătești simplu și rapid un smash burger delicios
În cartea „Simply Jamie: Fast & Simple Food”, Jamie Oliver a descris în detaliu rețeta unui smash burger delicios. În plus, pregătirea acestuia durează cel mult 15 minute!
Ingrediente de bază
- 1 ceapă mică
- 1 lingura ulei de masline
- 125 g carne tocată de vită de bună calitate
- 1 linguriță condimente amestec de condimente cajun (curcuma, chimion, coriandru, schinduf, pătrunjel, chilli, usturoi, fenicul, boia dulce , usturoi, chilli, chimion, ghimbir, cardamom, scorțișoară)
- Piper negru
- 1 chiflă de burger
- 1 lingură generoasă de ketchup de roșii
- 2 castraveți murați mici
- 1/2 lingură generoasă de muștar american
- 1 roșie
- 1 mână frunze de salată
Cum îl pregătești
Pasul 1: Taie ceapa în rondele foarte subțiri, apoi separă rondelele și pune-le într-o tigaie mare antiaderentă, împreună cu uleiul de măsline. Lasă-le la gătit câteva minute, amestecând regulat, apoi mută ceapa într-o parte a tigăii.
Pasul 2: Modelează carnea tocată într-o chiftea plată, cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Pune chifteaua în tigaie, apoi adaugă piper negru și condiment cajun, după gust.
Pasul 3: Pune inelele de ceapă gătite peste chiftea, iar cu o spatulă (sau o presă), presează ferm ceapa peste carne.
Pasul 4: Gătește burgerul aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când devine rumen și bine făcut. Între timp, taie chifla în jumătate și prăjește-o ușor în tigaie, timp de 1 minut, până devine aurie.
Pasul 5: Pune ketchup pe partea de jos a chiflei. Așază carnea deasupra, apoi adaugă 1 felie de castravete. Adaugă muștar și acoperă cu partea superioară a chiflei.
Pasul 6: Taie roșia și celălalt castravete pentru a le servi alături, împreună cu salata. De asemenea, poți adăuga toate ingredientele direct în burger. Poftă bună!