Cel mai scump hamburger din lume! Are chiflă cu foiță de aur și caviar

Acest hamburger inedit a fost recunoscut oficial ca cel mai scump din lume, de către Cartea Recordurilor Guinness. Produsul scump a fost introdus în meniul restaurantului The Daltons din Voorthuizen, Olanda, de către bucătarul Robbert Jan De Veen în 2021.

Cel mai scump burger din lume
Burgerul este făcut din ingrediente scumpe (Foto: Guinness World Records)

Cel mai scump hamburger din lume are chifla este infuzată cu șampanie

Numit „The Golden Boy” („Băiatul Aurit”), acest hamburdger costă 5.967 de dolari. Prețul ridicat se datorează ingredientelor de cea mai bună calitate pe care Robbert Jan De Veen le-a folosit pentru a-l crea. Ideea i-a venit în timpul pandemiei de Covid-19, când restaurantul său a fost nevoit să închidă servirea înăuntru.

Imagine cu cel mai scump burger din lume
Burgerul e făcut cu vită wagyu, crab și caviar (foto Guinness World Records)

Deși oamenii nu puteau să mănânce, ei încă își comandau mâncare la pachet și într-o seară, când era acolo pentru a ajuta la instruirea unui nou manager, a dat peste o postare pe Facebook despre cel mai scump hamburger.

Acela costa mult datorită dimensiunilor sale, iar Robbert a decis să încerce să facă un burger standard care ar putea stabili un record mondial. Creând rețeta de la zero, bucătarul a fost dornic să dezvolte un produs care nu era doar scump, ci și extrem de gustos.

Este ușor să iei câteva ingrediente foarte scumpe și să le pui pe un burger. Dar pentru mine a fost foarte important ca el să aibă un gust minunat. Am vrut să văd cât de departe pot merge cu ideea asta, cât de multe pot să pun în hamburger și totuși să mă asigur că toate aromele sunt în armonie perfectă.”, a declarat Robert.

Chifla este infuzată cu șampanie Dom Pérignon. Este ușor prăjită, dar încă moale la interior și este acoperită cu foiță de aur. Burgerul în sine este făcut din carne de vită wagyu suculentă și este ornat cu crab și caviar. Include și inele de ceapă prăjite în ulei și șampanie. Gustul său este descris ca fiind dulce, acru, sărat, dar amar, ceea ce înseamnă că are o aromă plăcută și savuroasă.

A fost o provocare să obținem ingredientele, pentru că nu toate sunt în mod normal disponibile în Țările de Jos, dar am avut mare ajutor de la furnizorii mei.”, a mai spus bucătarul. Astfel, Robert Jan De Veen a reușit să-și îndeplinească visul de a ajunge în Cartea Recordurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Factura gaz - frig - caldura calorifere FOTO Shutterstock
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net