O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu dulceață de mure
Ingrediente:
Pentru aluat: 5 ouă, 1 pahar zahăr, 1 pahar făină, 1 linguriță coaja rasă de lămâie; Pentru cremă: 300 g brânză cremoasă, 20 g gelatină, 150 ml apă, 5 linguri zahăr pudră, 250 ml smântână pentru frișcă, dulceață de mure.
Preparare:
Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri, iar albușurile le bați spumă împreună cu zahărul. Adaugi gălbenușurile unul câte unul, continuând să mixezi. Pui făina în ploaie și amesteci ușor cu o paletă, apoi coaja de lămâie. Torni aluatul într-o tavă cu pereții înalți, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 25-30 de minute la 180 °C. Pentru cremă, mixezi brânza cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Pui gelatina în apa caldă, o lași pe foc până se topește și o torni în compoziția de brânză. Amesteci și întinzi crema peste blatul răcit. Decorezi cu dulceață de mure. Dai prăjitura la frigider 6 ore înainte să o servești.