O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu fructe
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
90 g zahăr
90 g făină
3 linguri cacao
Pentru cremă
300 ml lapte
3 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilat
3 linguri zahăr pudră
2 linguri făină
Pentru decor
300 g fructe de orice fel
100 g zahăr
50 ml apă
10 g gelatină
Preparare
1. Pentru blat, mixezi ouăle spumă, apoi le amesteci cu zahărul și continui să le bați încă cinci minute. Adaugi făina amestecată cu pudra de cacao și încorporezi de jos în sus. Aluatul obținut îl torni într-o formă tapetată și-l dai la cuptorul încins 20-25 de minute. Când este gata, scoți blatul din tavă și-l lașă să se răcească.
2. Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul vanilat, le pui pe foc și le ții până se topește zahărul. Când începe să dea în clocot, torni compoziția peste amestecul de gălbenușuri, făină și zahăr pudră. Întreaga compoziție o pui la foc mic și amesteci cu un tel pentru a nu începe să fiarbă. Când crema devine groasă,
o iei de pe aragaz.
3. Peste blatul răcit torni crema și-l dai la frigider. Între timp, prepari jeleul. Într-o cratiţă pui fructele, spălate în prealabil, cu apa și zahărul. Le lași să fiarbă până devin moi. Când ai obținut un sirop, iei
cratița de pe foc, pui gelatina și amesteci până se topește. Torni jeleul peste tort, pe care-l dai la frigider peste noapte.