O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu nucă
Ingrediente pentru aluat:
500 g făină, 200 g unt, 150 g zahăr, 1 pliculeț praf de copt, 3 gălbenușuri,
200 g iaurt; Pentru umplutură: 200 g făină, 150 g zahăr, 1 pliculeț praf de copt, 200 g nuci măcinate, 200 g unt, 200 ml lapte, 3 albușuri.
Preparare:
Amesteci untul cu făina, zahărul și praful de copt stins cu puțin oțet. Adaugi gălbenușurile bătute cu iaurt. Omogenizezi totul și frămânți bine aluatul obținut, apoi îl împarți în două și-l pui deoparte. Între timp, pregătești umplutura, amestecând făina cu zahărul, praful de copt stins și nuca măcinată, în prealabil. Combini untul topit cu laptele călduț și cu albușurile bătute spumă, apoi le încorporezi în amestecul de ingrediente uscate. Dintr-o bucată de aluat întinzi o foaie pe care o așezi într-o tavă tapetată. Peste ea torni jumătate din compoziția cu nucă. Întinzi și cea de-a doua foaie, pe care o potrivești în tavă. Torni umplutura rămasă. Dai prăjitura la cuptor 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.