O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu portocale și ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat: 1 portocală, 80 g făină, 3 ouă, 100 g zahăr, ½ linguriță praf de copt;
Pentru umplutură: 300 g dulceață de trandafiri; Pentru crema de ciocolată: 1 linguriță miere, 170 g ciocolată neagră, 55 g unt.
Preparare:
Pentru ca prăjitura să aibă o aromă intensă de portocală, speli fructul și-l pui la fiert 5 minute. Lași portocala să se răcească, apoi o feliezi și o pasezi cu blenderul. Separat, cerni făina împreună cu praful de copt. Într-un alt bol mixezi ouăle cu zahărul 10 minute. Amesteci făina cu mixul de ouă. Adaugi piureul de portocală. Aluatul obținut îl torni într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 40 de minute. Când blatul s-a răcit, îl tai în două felii egale.
Pentru a pregăti crema de ciocolată, topești pe baie de aburi ciocolata, untul și mierea. Lași să se răcorească puțin, apoi dai crema de ciocolată la frigider câteva minute. Pentru asamblarea tortului, pui o bucată de blat pe un platou și-l ungi cu dulceața de trandafiri. Acoperi cu celălalt blat, iar deasupra învelești prăjitura în cremă de ciocolată.