O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu scorțișoară
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 250 g făină
- 150 g unt
- 100 g zahăr
- 4 ouă
- 50 g miere de albine
- 1 praf de scorţişoară
- 1 praf de copt
- 100 g miez de nucă
- Pentru glazură
- 2 albuşuri
- 150 g zahăr pudră
- câteva picături de zeamă de lămâie
- fâşii subţiri de coajă de lămâie
- Pentru garnitură
- 100 g frişcă
- 1 lingură fulgi de migdale
- 50 g ciocolată neagră
Preparare
Freci gălbenuşurile cu zahărul până se formează o cremă, adaugi untul frecat spumă separat, apoi făina „în ploaie” cernută cu praful de copt, mierea călduţă şi praful de scorţişoară. Amesteci bine, adaugi nuca zdrobită, amesteci din nou, iar la sfârşit încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare.Torni aluatul într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Baţi albuşurile de la glazură spumă cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie.După răcirea completă, scoţi prăjitura din formă, torni glazura şi decorezi cu frişcă, fulgi de migdale şi bastonaşe de ciocolată.