O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură glazurată cu ciocolată
Ingrediente
150 g făină
1 linguriță praf de copt
2 ouă
150 g zahăr
125 g unt
2 linguri lapte
100 g fulgi de ciocolată
Pentru glazură
150 g zahăr pudră
2 linguri apă clocotită
100 g ciocolată neagră
100 g unt moale
Preparare
1. Mixezi untul moale aproximativ 3 minute. Adaugi zahărul și continui să bați până obții un amestec cremos. Ulterior, pui făina și praful de copt și amesteci bine cu o lingură. Adaugi laptele și ouăle, iar la final presari fulgii de ciocolată. Aluatul obținut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l dai la cuptorul încins în prealabil 30 de minute.
2. Între timp, pregătești glazura. Pui toate ingredientele pe baie de aburi până se topesc și devin o cremă.
3. Când prăjitura este gata, o lași să se răcească în tavă 15 minute, apoi o așezi pe un platou și o decorezi cu glazura de ciocolată. Dai desertul la rece 2 ore.