O reţetă gustoasă pe zi: Pui cu fasole verde
Ingrediente
750 g -1 kg fasole verde
500 g carne de pui (pulpe sau piept)
150 ml apă călduță
100 ml vin alb demisec
1 cutie roşii cuburi
1 conservă mică pastă de tomate
5-6 căței usturoi
1 ceapă roşie
1 legătură pătrunjel
sare
piper
ulei
2 frunze dafin
Preparare
1. Cureți de pielițe carnea, o speli şi o tai cubulețe. Încălzeşti ulei într-o tigaie, adaugi puiul şi-l rumeneşti bine, pe toate părțile. Adaugi jumătate din cantitatea de vin şi laşi până se evaporă complet.
2. Separat, căleşti ceapa tocată, iar când este aproape gata, adaugi fasolea verde şi o laşi să se soteze câteva minute. Pui cățeii de usturoi pisați, torni restul de vin alb şi amesteci bine. Când s-a evaporat vinul, răstorni păstăile peste carnea de pui, adaugi roşiile cuburi şi pasta de tomate diluată în puțină apă, frunzele de dafin şi completezi cu apă călduță, atât cât să acopere totul bine şi laşi să fiarbă.
3. Când începe să bolborosească, acoperi cratița cu un capac, dai focul mic şi ţii la fiert 35-40 de minute, până când carnea este gata. Înainte să stingi focul, potriveşti de sare şi piper şi presari pătrunjelul tocat fin.