O reţetă gustoasă pe zi: Pulpă de porc la cuptor
Ingrediente
2 kg pulpă de porc
1 ceapă roşie
1 legătură ceapă verde
6-7 căței usturoi rozmarin
cimbru
1 cutie roşii cuburi
200 ml vin roşu demisec
sare
piper
ulei
piure de cartofi, opțional
Preparare
1. Speli şi cureți ceapa, apoi o tai în bucăți potrivite. Zdrobeşti usturoiul.
2. Condimentezi cu sare şi piper pulpa. O pui la rumenit într-o tigaie cu puțin ulei. O întorci pe toate părțile, ca să se facă uniform. Când a prins o culoare frumoasă, o muți într-un vas termorezistent.
3. În tigaia în care ai rumenit carnea, pui toată ceapa şi o sotezi câteva minute. Adaugi roşiile cuburi şi mai ții 7-10 minute pe foc, să fiarbă uşor. Torni jumătate din cantitatea de vin roşu, laşi să dea câteva clocote şi răstorni totul peste carnea din vas.
4. Pui şi restul de vin, presari rozmarin şi cimbru, acoperi vasul cu folie şi dai la cuptor 40-50 de minute. Scoți folia şi laşi carnea până când se înmoaie. Când este totul gata, dai prin blender legumele, iar pasta obținută o combini cu uleiul din tavă. Serveşti pulpa de porc cu sos şi, dacă vrei, cu piure de cartofi.